🖤 Loved By Me 🖤

De ideale rok bij jouw bodytype.

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 18:37

 

Mensen die mij goed kennen, weten dat ik een echt rokjes en jurkjes mens ben.

De ene rok staat mij geweldig en de andere, tja, die kan ik beter snel terug hangen of terug sturen. Hoe leuk ik ze soms ook vind. 

Dat ligt helemaal aan mijn bodytype. In een eerdere blog heb ik de uitleg al gegeven over de verschillende bodytypes. 

 

Een rok moet de balans vinden tussen je bovenlichaam en je onderlichaam. 

 

-  Een recht model of A-lijn rokje staat het best bij een korte vrouw. Kleiner dan 1,62 mtr. De ideale lengte is tot rond de knie. Houd het model zo simpel mogelijk en vergeet details op het rokje. Dit leidt alleen maar af. Met mooie benen kun je een recht rokje tot boven de knie dragen. Ze laten je benen langer lijken. Verder zorgt een verticale of diagonale lijn ook dat je langer lijkt. 

- Een rechte rok, die naar de knie iets smaller wordt of een A-lijn rok in een soepelvallende stof zijn de ideale rokken voor een silhouet met een O vorm. Ook rokken zonder tailleband zijn ideaal voor jou. Blijf van modellen af die volume toevoegen aan de taille of op taille hoogte.
- Het H silhouet (vollere taille) draagt het beste een rechte rok of een recht vallende rok. Het liefst in een simpele stof. Dit trekt de aandacht weg van de taille en brengt het naar de benen. Een rok zonder taille band zorgt ervoor dat dat de buik niet over de rok springt en een zoom onderin de rok is een ideale afleiding. 
- Zijn je heupen je breedste punt en heb je stevige kuiten en knieën? (het A-silhouet) dan zullen A-lijn rokken, wikkelrokken en sarongs jou goed staan. Vermijd zakken op heuphoogte en zorg voor een stof die niet te wijd gaat staan. Blijf af van rokken met plooien die rond de taille beginnen, horizontale details op en rond je heupen of rokken die heel wijd staan. 
- Heb jij het I- Silhouet en ben je lang en tenger, heb je weinig rondingen? draag dan een rok die volume toevoegd aan je heupjes. zakken en horizontale details doen het erg goed bij jou lichaamstype. 
- Een rechte rok, die naar de knie iets nauwer wordt of een goderok, staan prachtig bij een 8- silhouet. Zorg ervoor dat de rok gladjes langs de heupjes valt. De rok kan iets wijder worden vanaf de knie. 
- Kies voor een rok die je schouders en borsten in balans brengen met slanke heupjes, als je het V-silhouet hebt. Een rok die vanaf de heup iets uitloopt, is een goed model. Details op heuphoogte, bijvoorbeeld zakjes of een laag gedragen riem doen het erg goed. 
- Heb jij een X-silhouet, dan kan je afhankelijk van de lengte heel veel stijlen en modellen dragen. Het enige waar zij op moet letten is dat ze de schouders en de heupen in balans brengt en houdt. 

 

Nu weet je welke rok het beste bij jou bodytype past. 

Hopelijk kunnen wij, vrouwen, dit jaar vele rokjesdagen trotseren. 

 

Rokjesdag is meestal ergens halverwege april. De exacte datum staat niet vast, maar wordt bepaald door de temperaturen. Rokjesdag is de eerste dat van het jaar, waarop vrouwen blote benen hebben onder een korte rok. het is dus de eerste dag van het jaar, waarop het qua themperatuur kan om met blote benen naar buiten te gaan.  

 

Rokjesdag


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.