🖤 Loved By Me 🖤

Waarom is mode zo belangrijk?

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 20:07

Waarom is mode zo belangrijk?

 

Terwijl ik aan de keukentafel zit, ben ik voor mijzelf aan het kijken, naar nieuwe kleding. Wat zou bij mij passen?

 

Ieder seizoen hangt er zoveel leuks in de webshops / winkels. Niet alles past bij mij hoor. Ik ben, zoals de mensen die ij kennen, een echt jurkjes / rokjes mens. Voor mij is niet alles passend. Maar dat neemt niet weg dat ik het niet leuk vind. 

De winkels zijn gevuld met andere modellen, printjes en lengtes als van de zomer ervoor. 

 

Wat is nou mode?

Mode is een vrij breed begrip. Alles kan mode zijn. Een woord, een sport, activiteit of bijvoorbeeld kleding. Omdat mode erg veranderlijk is, is het lastig om met de mode mee te gaan. Om echt met de mode mee te gaan, moet je iedere paar maanden de garderobe vernieuwen. Jonge mensen gaan graag met de mode mee. Zij dragen graag de mode van 'populaire' mensen bij hen in de klas. Je bent jong en onzeker en wilt dan niet buiten de boot vallen. 
Maar het beperkt zich niet alleen tot jonge mensen. Ook volwassenen hebben de neiging om zich 'hetzelfde' te kleden als hun vrienden. Op een sollicitatie word bijvoorbeeld gekeken hoe men zich kleed of als men zich anders kleed als de gemiddelde mens, dan word er al snel over geoordeeld. We zeggen met zijn allen nee, maar ik weet wel zeker dat dat gebeurd.

 

Net als iedereen vind, ook ik, dingen wel of niet mooi of passend voor mij. Dit bepaald ook een beetje mode. Zodra er veel mensen hetzelfde leuk of mooi vinden, zorgen wij voor 'mode'. 

Doordat een item wat ik veel draag, vaak verkocht word, kopen steeds meer mensen het en zien we het vaker op reclame, billboards enz. Hierdoor gaan meer mensen ze leuk vinden en word het echt een mode-item. 

Het is nooit zeker hoelang een trend aanhoud, de ene houd een paar maanden aan de andere een paar jaar.

 

Mode zegt dus iets over wie wij zijn.. 

 

Het maken van deze blog heeft nog steeds niet echt de vraag opgelost ' Waarom is mode zo belangrijk'. 

Dat is een vraag die wij onszelf moeten stellen. Waarom vinden wij mode wel of niet belangrijk. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.