🖤 Loved By Me 🖤

Waarom zijn wij zo onzeker over ons uiterlijk?

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 05:59

Te brede heupen, te grote of kleine borsten, vlekken in het gezicht, een puddingbuikje of het haar wat maar niet goed wil zitten... Waarom zijn wij toch zo ontevreden over ons uiterlijk

 

Hoewel ons uiterlijk de afgelopen 50 jaar enorm veranderd is, zijn (veelal vrouwen) vaak erg onzeker over hun uiterlijk. De veranderingen ten opzichte van vroeger is dat we  een mooiere huid hebben gekregen en mooier gebit.

 

Maar waarom zijn wij vrouwen vaak zo onzeker over ons uiterlijk? In de tijd waarin wij leven, word ons ideaal beeld gemanipuleerd door televisie en social media. Je scrollt tegenwoordig over het scherm en overal zie je perfecte lichamen, uiterlijke en levens. In wezen kunnen wij hier de maatschappij niet de schuld van geven, het gaat om ons zelfbeeld. 

 

Vooral in de puberteit hebben wij de drang om ons te spiegelen aan onze idolen. Maar nu we volwassen zijn, zouden wij beter moeten weten. 

Onze waardes hangen af van onze persoonlijkheid., talent en goede eigenschappen.

 

Maar waarom zijn we dan zo onzeker over ons uiterlijk?

Het heeft voornamelijk te maken met idee en beeld wat we van het lichaam hebben. Dit beeld is vaak vertekend door de indrukken die wij binnen krijgen van buiten af. Mannen hebben er over het algemeen veel minder moeite mee.

 

Uit internationaal onderzoek zou blijken dat ongeveer de helft van de vrouwen een negatief lichaamsbeeld heeft, waarvan weer de helft zo ontevreden is dat ze er echt last van heeft. Cijfers die  ook op Nederlandse vrouwen van toepassing zijn. Mannen zijn tevredener: Bij hen heeft zo’n 30 procent een negatief lichaamsbeeld en zou graag gespierder zijn.

 

Hoe kweek je meer zelfvertrouwen?

  • Vergelijk jezelf niet constant met anderen.
  • Door je steeds af te vragen hoe je er uitziet, beïnvloed je je zelfbeeld op een negatieve manier. Hiermee houd je je eigen twijfels in stand en gaat die onzekerheid nooit over.
  • Vraag je af of je constant wilt rondlopen met de druk dat je er goed moet uitzien.
  • Bedenk wanneer je gelukkig was en welke gebeurtenissen echt belangrijk voor je waren. Deed het er op die momenten toe hoe je eruitzag? Vast niet. Houd dat in je achterhoofd.
  • Geniet van dingen die je blij maken. Als je lacht, zie je er sowieso mooier uit

 

 

Tot slot! een belangrijke boodschap

 

 

Blijf jezelf. Je bent mooi zoals je bent! 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.