🖤 Loved By Me 🖤

Make up met het warme weer.

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 om 16:54

Ik ga nooit de deur uit zonder make-up.

Dat is een gekke tik van mij. Als ik zonder make up de deur uit ga, vragen mensen altijd of ik ziek ben, dan zie ik er ziek / bleek uit. Nee, ik ben niet ziek,  ik heb dan alleen geen make-up op.

Dus ik ga nooit de deur uit zonder make-up.

 

Ik heb waterproof mascara en altijd wat oogschaduw op.

Lippenstift voor de lipjes en ik ben klaar voor een nieuwe dag. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik zo goed mogelijk voor de dag kom. Dat wil niet altijd lukken hoor. 

 

Met het warme weer, moet ik je heel eerlijk zeggen, heb ik daar niet altijd zin in. Als ik halverwege de dag in de spiegel kijk, is mijn lippenstift al half verdwenen en heb ik van die panda ogen. Je weet wel, van die ogen, dat als je onder de douche vandaan komt en je de mascara hebt laten zitten. Die zwarte kringen onder mijn ogen.  Lekker dan! even wrijven en er zit van alles in je ogen en je hebt zo niks meer op en ook nog eens tranende ogen. 

Of je loopt gewoon de hele dag met die panda ogen. (misschien een trend voor het volgend jaar? #trendsetter?.)

 

Maar goed, hoe kun je ervoor zorgen dat je make-up in deze warme dagen goed blijft zitten? Nu gebruik ik niet alle artikelen, maar deel de tips toch met jullie. 

 

Primer: 

Deze breng je aan tussen je dagcrème en foundation in om ervoor te zorgen dat je make-up beter aan de huid hecht en langer blijft zitten. Het beste is een primer met een SPF 50. Deze primer houdt je make de hele dag mooi en beschermt je de hele dag tegen de felle zon. Je huid glimt op deze manier minder snel en hydraterende foundation kun je beter bewaren voor de winter. Voor de zomermaanden gebruik je een olievrije variant. (tegen het glimmen) 

 

Lippenstift:

Met de warme dagen blijft de lippenstift niet altijd goed zitten. Zelfs niet als hij long lasting is. Ik kies vaak voor long lasting. Maar de truc is om hem in laagjes aan te brengen. Breng de eerste laag aan en hap op een tissue om de bovenste filter eraf te halen. Breng daarna weer een laagje aan en hap weer op een tissue. Breng zo een aantal laagjes aan. Door de laagjes over elkaar heen aan te brengen, zul je zien dat de lippenstift beter blijft zitten. 

Voordat je drinkt even aan het glas likken zorgt er ook voor dat je lippenstift niet op de jglas blijft plakken en niet meer op je lippen.

 

Eyeliner:

Ook ik ken dit probleem. Mijn eyeliner blijft niet goed zitten. Dat betekend niet dat wij massaal de eyeliner moeten laten liggen. De truc is om een beetje transparante poeder of een lichtgekleurde oogschaduw óver je eyeliner aan te brengen. Daarmee creëer je een beschermlaagje waardoor het lijntje wél blijft zitten waar het hoort.

 

Vanaf morgen loop ik er dus niet meer bij met mijn panda ogen. Ik houd mijn lippenstift de hele dat op mijn lippen en mijn oogschaduw,  mascara en eyeliner blijven op hun plek zitten.

 

Heb jij nog tips? deel ze hieronder en wie weet kunnen wij er allemaal iets mee.

 

🖤 Loved By Me 🖤

 

Veel liefs Louise ❤


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.