🖤 Loved By Me 🖤

Kleding symbolen: Wat betekenen ze?

Gepubliceerd op 1 augustus 2020 om 17:23

Hi Lady's,


Als ik een kledingstuk / item ontvang sta ik soms echt te kijken van de was symbolen en ik kan mij voorstellen, een heleboel mensen met mij. 

 

Want wat betekenen nou eigenlijk die was symbolen? Ben jij er bekend mee? 

Ik niet. Ik totaal niet. Voor mij een raadsel.

Vandaar deze blog. Een blog over de betekenis van was symbolen. (zie hiervoor de bijlage, want ik heb ze ook in de foother van mijn website gepubliceerd.  

Zo kun je ze altijd makkelijk en snel terug vinden. Dit is wellicht geen leuk onderwerp, maar wel een nodig onderwerp. 

 

Toen ik jonger was, streek ik vaker mijn eigen kleding. Ik weet nog goed dat ik als onervaren meisje, op de middelbare school, met vriendinnen afsprak om kleding te gaan kopen.

Trots als ik was, had ik een wit rokje tot mijn knie met een touw als riem, een rood shirtje van wol en een blauw/wit gestreept vestje gekocht. Ik kwam thuis en dit was het! Dit waren de Items van de dag. Wat het bij elkaar gekost heeft weet ik niet meer, maar ik kreeg geen kleedgeld. Ik kreeg het, als ik het nodig had. Maar goed, ik had een leuk 'marine' look setje gekocht.

Het setje was gewassen en ik ging het strijken. Ik had de strijkbout nog niet vaak aangeraakt, (lees nooit) en had hem aangezet. Dom als ik was, werd hij niet warm, want je moet hem dan ook nog aan zetten. Wij hadden zo een stoomstrijkbout. Goed, na gemerkt te hebben dat hij niet warm werd, draaide ik hem op 1 bolletje. Daar kon ik mijn 'spijker'stof rokje natuurlijk niet mee glad strijken. Ik draaide hem verder naar 2 en uiteindelijk 3 bolletjes. 

Yes! ik had mijn eerste item gestreken en het was goed. Nou ja, goed, iemand die terug denkt aan haar eerste strijkervaring, weet ook wel dat 'goed' dan betekend met toch nog wat vouwen erin, echte vouwen. 
Ik ging door naar mijn vestje. Blauw/wit gestreept. Ik moest namelijk het hele setje die dag aan.

 
Ik was vergeten om de strijkbout van de hoge stand af te halen en had hem op mijn vestje gezet. Ik kan je vertellen dat het stonk, stonk! Ik huilde tranen met tuiten en ben naar mijn ouders gerend. Mijn vestje was verpest. Er zat een donkerbruine / zwarte plek in, met een gat! Mijn vestje! Kapot. 

Dit was een wijze les, want ik ben daarna nooit meer vergeten dat ik altijd naar de stand van de strijkbout moet kijken. Nooit meer! 

 

Wel heb ik nog een keer iets bij de verkeerde was gegooid, maar dat verhaal ga ik jullie besparen, want dat zou weer een schaammoment voor mij zijn. 1 is genoeg toch? 

 

Hoe het verder af liep met het vestje? Nou! 
Ik moest werken bij de supermarkt, ik werkte toen net mijn eerste dagen bij de supermarkt. Achter de kassa. Toen ik aan het werk was, kwamen mijn ouders langs. Ze hadden 'mijn' vestje weer gekocht, zodat mijn outfit weer compleet is. 

 

Nou, Verder naar waar het eigenlijk om ging. De symbolen op kleding. 
Hieronder tref je ze aan, samen met de betekenis.

 

Veel liefs Louise ❤


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.