🖤 Loved By Me 🖤

Wat te doen met het warme weer?

Gepubliceerd op 31 juli 2020 om 17:54

Vanmiddag zijn mijn kinderen even weg. Een feestje. Zij waren uitgenodigd voor het offerfeest van vriendjes. Heel erg leuk natuurlijk.

Ik wilde lekker een stukje wandelen met de hond. Als ik dan naar buiten kijk, bedenk ik mij dat het veel te warm is voor de hond. Maar niet alleen voor de hond, het is veel te warm voor ons allemaal.

 

Hoewel we tijdens het warme weer nog wel aan social distancing doen, zijn we met dit weer ook veel buiten te vinden en word de afstand vaak iets minder. 

 

Wat trek je eigenlijk aan met dit warme weer? Hoe overleef je dit warme weer?

 

Allereerst is het het belangrijkste dat we goed drinken. Drink genoeg!

 

Daarna is de kleur van de kleding belangrijk. We denken allemaal dat we lichtere kleuren moeten dragen met het warme weer. Het klopt dat lichtere kleuren de stralen van de zon weerkaatsen en dat donkere kleding de zon absorbeert, maar we dat warmte niet alleen van buiten komt, maar ook van binnen.

 

De beste stoffen tijdens het tropische weer zijn katoen, linnen of een lichte wolsoort. Katoen is een geweldige optie omdat het de warmte niet opvangt én omdat het vocht laat wegtrekken. Doeiiii ! zweetplekken. Liinnen is een natuurlijke stof die hitte meer buiten houdt dan andere stoffen.
Vermijd in de hitte zo veel mogelijk synthetische stoffen. Dit zijn stoffen die geen lucht door laten en zorgen voor mega zweetplekken. 

Een goede deodorant is nodig voor het zweten of fris ruiken. Hiervan zijn verschillende soorten en geuren te vinden in de supermarkt of drogisterij. Kies er 1 die het beste bij jou werkt en past. Niet elke deo is goed voor ieder huidtype. 

 

Kledingtips tegen zweetplekjes:

- Draag luchtige, wijde kleding. Hierdoor kan het zweet niet zo snel in je kleding trekken. 

- Draag kleding met print. Hierdoor vallen zweetplekken en natte plekjes niet zo snel op. Evenals de kleuren bruin of donkerblauw vallen zweetplekjes niet zo snel op. 

- Vermijd zwart of grijs zo veel mogelijk. Hierop zijn de zweetplekjes goed te zien. 

- Draag een extra tshirt onder je shirt. Dit is niet verkoelend, maar het houdt wel zweetplekjes tegen. 

- Scheer je oksels. Een oksel zonder haren houdt minder zweet vast en zal minder snel gaan stinken. 

- Kies voor een hemdje in plaats van een tshirt.

- Draag ademende en snel drogende kleding. 

 

Insmeren met zonnebrandcrème.
Met dit weer is het extra belangrijk dat je je insmeert met een goede zonnebrandcrème, die je beschermt tegen de schadelijke uv stralingen. Uit onderzoek is gebleken dat niet iedereen zich goed insmeert om zich te beschermen. 
Goed smeren is belangrijk. Niet alleen smeren we te weinig keren, maar ook te weinig zonnebrandcrème op. Neem de juiste zonnebrandcrème die bij je past. Kijk naar je huidtype en neem daar de juiste factor bij. Je kunt beter een te hoge factor gebruiken dan een te lage factor. 
Vergeet niet je gezicht, oren, schouders en nek goed in te smeren. Vaak vergeten mensen dit in te smeren. Verder is het belangrijk dat je om de 2 uur insmeert. 

 

Ogen: zonnebril met uv filter. 

Een goede zonnebril voldoet aan meerdere eisen. Niet alleen beschermd hij tegen schadelijke uv lichten, maar ook tegen verblinding. 

Er zijn verschillende categorieën zonnebrillen. 

- Glazen categorie 0:
Deze glazen laten 80 tot 100% UV-straling door. Deze glazen bieden dus geen tot erg weinig bescherming en horen alleen gedragen te worden tijdens extreem bewolkte dagen. Deze glazen komen voornamelijk voor bij mode zonnebrillen of bij zonnebrillen met gekleurde glazen.

- Glazen categorie 1:
Deze glazen laten 43-80% UV-straling door en zijn in het algemeen ook mode zonnebrillen. Mistige dagen met weinig blootstelling aan de zon zijn geschikt voor deze type glazen. 

- Glazen categorie 2:
Deze glazen laten 18-43% UV-straling door en zijn zeer geschikt voor bewolkte dagen. Deze glazen hebben meestal een lichtere tint dan de gemiddelde zonnebril glazen.

- Glazen categorie 3
Deze glazen laten 8-18% UV-straling door en zijn de ideale keuze voor bescherming tegen fel zonlicht.

- Glazen categorie 4
Deze glazen laten maar 3-8% UV straling door en zijn de donkerste glazen verkrijgbaar. Je hoort ze alleen te dragen in extreem zonnige situaties, bijvoorbeeld op zee of in de bergen, en zijn niet geschikt voor autorijden. 

 

In Europa voldoen zonnebril glazen met het certificaat CE aan de Europese richtlijnen. Een zonnebril met het certificaat CE is geschikt voor de meeste situaties. Kijk dus altijd naar de labels en de bescherming van de zonnebrillen als je een bril koopt.

 

Ik denk dat bovengenoemde wel iets is, wat iedereen al weet, alleen niet hanteert. 

Het zal dus een gewoonte moeten worden.

 

Ik zelf smeer mij na iedere avond in. In de wintermaanden met olie of bodylotion en in de zomermaanden met zonnebrandcrème. 

Voor mij is het dus een routine.

 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van mijn blog, zet ze in de comments.

 

Ik wens jullie een fijne zonnige dagen en vergeet niet te smeren!

 

Veel liefs Louise ❤


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.