🖤 Loved By Me 🖤

Welk kleurtype ben ik?

Gepubliceerd op 12 juli 2020 om 22:34

Heb jij ook dat ene item (of meerdere) dat je gekocht hebt, maar zo in de kast blijft hangen. Al dan niet met kaartje eraan. 

Ik wel. Ik heb er meerdere. 

Het artikel leek zo leuk in de winkel en stond de verkoopster zo leuk. Het zag er zo leuk uit op de paspop, maar bij mij uiteindelijk niet.

 

Dat heeft allemaal te maken met welk kleurtype ben ik? 

 

Uit onderzoek blijkt dat 47% van de vrouwen geen idee heeft welke kleuren haar het beste staan en dat 30% weleens een miskoop doen omdat de kleur van het kledingstuk niet bij haar past. Bij elk kleurtype past een ander kleurpallet. Een vriendin kan zo goed een leuke, felgekleurde rode jurk dragen, terwijl de andere juist pastelkleuren erg leuk staat, maar jou totaal niet past.

 

door onderstaande korte vragen te beantwoorden, kun je het beste kijken welk kleurtype je bent. Kijk welke letter je het meest gebruikt hebt. 

 

Jouw huid is:

 • A. licht, ivoorkleurig, met een gelige ondertoon, nooit echt bruin. Soms sproeten.
 • B. rozig, bleek, porselein en fris
 • C. goudbeige, goudbruin, met een gelige ondertoon. Eventueel sproetjes.
 • D. zeer blank, porselein of olijfkleurig, donker of Aziatisch type

Jouw haarkleur is:

 • A. licht tot midden goudbruin, rossige schijn, roodblond
 • B. licht asblond tot bruin, nooit een rode of gouden schijn
 • C. midden- tot donkerbruin met een koperen of gouden glans
 • D. donkerbruin tot zwart, zonder rode of gouden ondertoon.

Jouw ogen zijn:

 • A. blauw, lichtgroen, lichtbruin, zelden heel donker
 • B. blauw, grijsblauw
 • C. bruin, groen, hazelnoot
 • D. felblauw, grijs, donkerbruin of zwart.

 

Heb jij het meeste:

A: lentetype.
Waarschijnlijk ben jij een lentetype. Lentetypes hebben vaak goudblond tot een licht rossige haarkleur. de ogen zijn vaak blauw, lichtbruin of groen. De huid is licht en hebben vaak sproetjes. Meestal worden lentetypes niet snel bruin in de zon. Maar hebben eerder de neiging om te verbranden. 

Turquoise tinten zullen jou erg mooi staan. Geel en perziktinten staan jou ook gewelddig. Basiskleur voor schoenen en tassen zijn camel, chocoladebruin of marineblauw. Voor je sieraden kies je het beste geel- of oranje goud. Tin of zilver in combinatie met goud kunnen ook leuk bij jou uitkomen. Warme tinten doen de huid beter uit komen. 

Wat moet je niet dragen als lentetype? Blauwrode en koele roze tinten.

 

Heb jij het meeste:
B. Zomertype.
Als zomertype ben je meestal lichtblond haar met een koele ondertoon. Heb jij van nature lichtblond tot asblond haar, dan kun je ervanuitgaan dat je een zomertype bent. Zomertypes hebben meestal een lichte huid. Soms een frisse blos op de wangen. Zij worden over het algemeen niet bruin in de zon en verbranden over het algemeen snel. De ogen zijn vaak blauw maar kunnen ook groen of grijs neigen.

 

Pasteltinten doen het erg goed bij de zomertype. Kleuren als frambozenrood, zeegroen, marineblauw en paarse tinten stan jou ook erg goed. Basiskleuren voor schoenen en tassen zijn marineblauw en zwart. Een makkelijke combinatie, want dit kun je echt met alles combineren. Voor sieraden kun je het beste zilver, platina, tin, antiekzilver, witgoud of rozegoud.

Wat moet niet dragen als zomertype: Het beste is om kleuren als geel, oranje en goud niet te dragen.

 

Heb jij het meeste:
C. Herfsttype
.
Heb jij vooral C? Dan kun jij jezelf tot de herfsttypes rekenen. Zij hebben vaak donker blond tot chocoladebruin haar.

de ogen zijn vaak (licht)bruin, groen of hazelnoot. Zij hebben een lichtere huidskleur en hier een daar een paar sproetjes. 

Zij worden niet snel bruin, maar las je het rustig aan doet, kun je wel mooi bruin worden en de kleur lang behouden.

Herfstkleuren staan erg goed bij herfsttypes. Denk aan middenbruin, camel, olijfgroen,

maar ook felle kleuren, zoals rood, blauw of oranje. Kleuren die je kunt gebruiken voor je tassen en schoenen zijn donkerbruin, brons, roestbruin, camel, olijfgroen of marineblauw. Voor sieraden kies je het beste voor goud, messing, brons of koper. 

Wat kun je beter niet dragen? rozetinten. 

 

Heb jij het meeste:
D. Wintertype
.

Als jij een wintertype bent en vooral D hebt gescoord, dan heb je een wat bleke tot licht getinte huidtype.
Het haar is donkerbruin tot zwart zonder rode gloed, dus ook weer met een koele ondertoon. Wintertypes hebben een groot contrast tussen hun donkere haren en lichte huid.

Ben jij een echte witertype, dan straal je het meest met lichte ijstonen en heldere tinten. Saffierblauw en zilverwit zijnd aar goede voorbeelden van. Ook robijnrood, diep paars en smaragdgroen staan een wintertype prachtig. 

Basiskleur voor schoenen en tassen is Zwart. Makkelijke kleur om te combineren. Warme tinten kun je hier ook voor gebruiken. Denk aan marineblauw, grijs, taupe, wijnrood/bordeaux en roodbruin.

Sieraden die jou prachtig staan zijn goud of zilver. Waarvan zilver over het algemeen net iets mooier staat

Wat kun je het beste vermijden als wintertype? De warme tinten. Oranje, beige, bruin, oranje/rood, warm geel en pasteltinten. Die passen totaal niet bij jou.

 

Er zijn verschillende soorten testen op het internet te vinden om te kijken welk kleurtype jij bent. 

Ik schoor zelf tussen C en D in. 

Zelf houd ik erg van warme herfst tinten en fel rood. Vaak heb ik als basis toch zwart. Dat blijft een veilige kleur. Ik experimenteer ook wel met andere kleuren. zoals paars/lila of roze. 

 

Weet jij al welke kleurtype jij bent? 

 

Veel liefs Louise ❤


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.