🖤 Loved By Me 🖤

Welk figuurtype ben ik?

Gepubliceerd op 24 juni 2020 om 20:11

Zoals beloofd schrijf ik nu een blog over welk figuurtype er bestaan.

Welk figuurtype ben ik?

 

Als ik naar mijzelf kijk, dan ben ik geen standaard vrouw. Mijn borsten zijn in verhouding groter dan mijn heupen. Ik heb een buikje. 

Maar ik ben trots op mijn figuur. Ik heb 3 kinderen in mijn buikje gedragen, de veilige haven van mijn jongens en heb 3 kinderen gevoed met mijn borst. Ik breng 3 kinderen groot op mijn heup en schoot. 
Ik ben dan misschien niet perfect, maar ik ben er trots op. 

 

Iedereen is bezig met het figuur. Ons figuur. We kletsen met onze vriendinnen en collega's over de buik, borsten en billen. Maar welke kleding past nou het beste bij je figuur. 

We hebben verschillende types. We praten hier over letters, niet over de fruitschaal.

V-figuur

Heb je brede schouders, smalle heupen en een slanke taille, vaak met weinig boezem.

Hoog gesloten truitjes of blouses verleggen het accent naar je bovenlichaam. Blouses met zakken geven meer volume aan je boezem. Niet handig dus om daar in jouw geval accent op te leggen. Draag geen schoudervullingen, maar soepel vallende stoffen. Verleg het accent naar je heupen en benen door opvallend gekleurde broeken te dragen. Ook laagjes rokjes of jurkjes zijn bij dit figuur goed te dragen.

X- figuur:

Vrouwen met een X figuur hebben gelijke schouders en heupen. De taille is slank.

Een jurk met ronde lijnen laat jouw figuur mooi uitkomen. Heb jij een X figuur? You're the lucky one.  Dames met dit figuur hebben weinig of geen probleemgebieden. Blouses met een bloemendessin benadrukken de rondingen en getailleerde jasjes leggen nadruk op de slanke taille. Altijd goed.

H-figuur

Heupen en schouders zijn ongeveer even breed en je onder- en bovenlichaam zijn mooi in verhouding.

Weinig taille, slanke armen en benen en relatief kleine billen. Kleed je stoer en combineer stijlen.  Voorkom romantische blouses met bloemen, dat oogt als snel tuttig bij je. Het H-type vrouw heeft een behoorlijk recht figuur. 

A-figuur

Heb jij een A figuur? Dan heb je smallere schouders, beperkte taille en vrouwelijk gevormde heupen. Leg het accent op de schouders en draag bovenkleding in felle kleuren. Dankzij donkere kleuren in de onderkleding en in het oog springende kleuren in de bovenkleding, ben je helemaal in balans. 

O-figuur

Een O-figuur, dan heb je uitgesproken schouders. Je volume zit op de boezem/buik en je benen zijn slank.

De O-type vrouw zal het lastig vinden om goed zittende kleding te vinden. Maar weet jij niet zo goed wat je hiermee aan moet, probeer dan eens een opvallend vestje met schoudervullingen en een watervalhals om de boezem iets te verdoezelen. Dankzij soepel vallend materiaal verhul je de rondingen en zal je je waarschijnlijk beter op je gemak voelen in de kleding.

8-figuur

Herken jij je in een 8-silhouet dan zijn je schouders nagenoeg even breed als je heupen en je taille is het smalste punt van je figuur. Je hebt een hoge heup, dat wil zeggen dat je smalste punt niet ver van de onderkant van je ribbenkast zit. Het breedste punt van je heupen zit hoger dan bij het X-silhouet, dat is het verschil. Het is belangrijk dat kleding de natuurlijke balans tussen je schouders en heupen in stand houdt en je taille accentueert.

 

Welk figuurtype ben jij? 

 

iedereen is mooi en straalt op haar eigen manier. Blijf jezelf. 

 

Veel liefs Louise ❤


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.