🖤 Loved By Me 🖤

Vroeger?

Gepubliceerd op 14 juni 2020 om 21:28

Vroeger? Wat is nu vroeger?

Vanmorgen werd ik wakker, deed mijn ogen open en ineens was mijn oudste zoontje 10.

10 jaar oud! Hij is een heuse tiener geworden sinds vandaag. Op 14 juni 2010 werd ik voor de eerste keer moeder. (daarna ben ik het nog 2 keer geworden).

Ik feliciteerde hem en gaf hem een dikke knuffel en kus. 'Gefeliciteerd, mijn lieve schat.' 

Hij begon te vertellen over herinneringen die hij heeft en ineens zei hij 'mama, weet je nog vroeger?'.  Ineens voelde ik mij oud. Oud?!?!

Mijn gedachten dwaalden even af naar vroeger. Wat is nou vroeger? Voor jou misschien iets heel anders als voor mij en andersom. 
Vroeger toen ik kleiner was.... Als ik mij dan bedenk in welke kleding mijn ouders mij lieten lopen. Als ik kijk naar de foto's van 'vroeger' dan schaam ik mij wel een beetje. Dat ze mij zo hebben laten lopen.  Maar, dat was toen 'mode'. 

Niks zo veranderlijk als de mode.

Mode is een bepaalde stijl van kleding die mensen op een bepaald moment mooi vinden. Op zijn Frans, betekend mode 'manier' of 'wijze'. 
Op enig moment zullen we dat ook zeggen over de mode van vandaag. Heb ik er zo bij gelopen? Ongelooflijk. Ben ik dat echt? 

 

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Veel modetrends van vroeger komen terug. Denk maar aan de trenchcoat, mantels, hoge taille, shorts, de plooi rok, schoudervulling, laagjes rokken en lange jurken of vintage kleding.
Deze zijn weer terug te vinden in de huidige collectie en mode. Nu misschien met een ander printje, maar je ziet ze wel.
Het is niet duidelijk hoe lang een trend aan houd, de ene houd een paar weken aan, de andere een paar jaar. Dat weet je niet van te voren. 

Veel vrouwen vinden het minder makkelijk om te kijken welke kledingstijl bij ze past. Maar een kledingstijl ontwikkel je door de jaren heen. 
Je herkent het vast wel. je loopt in de winkel en de verkoopster vraagt 'kan ik je helpen?' 
ze heeft een leuke jurk aan en die wil jij ook graag passen. 
Je gaat het hokje  in, trekt de jurk aan en kijkt in de spiegel. De vraagtekens verschijnen boven je gezicht. 'Bij mij staat dat jurkje niet zo leuk als bij de verkoopster'. Balen!

 

Het is daarom belangrijk dat je kleding en accessoires kiest die bij jou passen.
Het hangt af van een aantal factoren. 

- Wel figuurtype ben jij. (hier zal ik in mijn volgende blog over vertellen) 

- Welke stijl past het best bij jou? Casual, stoer, een combinatie of klassiek. 
- Welke kleuren passen het best bij jou? 

En uiteraard, waar voel jij je het beste in? 

 

Veel liefs Louise ❤


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.